🍮 Cannelloni

Har hittat en matblogg som jag Ă€r helt förĂ€lskad i, dĂ€r det finns massor med recept som gör det svĂ„rt att bestĂ€mma sig för vilket av alla man ska testa. HĂ€r hittar du den 😀 I gĂ„r testade jag nedanstĂ„ende recept och det blev riktigt gott! Jag körde pĂ„ lite andra kryddor men hade gĂ€rna haft i nĂ„gra fler. Hade gĂ€rna haft i lite chili sĂ„ man fick lite hetta. Men men, jag lĂ€r ju göra denna middagen fler gĂ„nger 👍

4 portioner Cannelloni
Fyllningen:
400 g fÀrska lasagneplattor
500 g fÀrs av valfri sort (jag tog kyckling)
1 lök
5-8 st champinjoner ( gÄr att uteslutas)
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
1,5 msk torkad oregano och basilika (vÀlj 1 sort eller blanda bÄda)
1 Àgg
TomatsÄsen:
2 förpackningar finkrossad tomat (800 g)
2 dl vatten
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
1 tsk balsamvinÀger eller socker
1 msk torkad oregano och basilika (vÀlj 1 sort eller blanda bÄda)
BechamelsÄs:
5 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 krm riven muskotnöt (gÄr att uteslutas)
Salt
50 g ost
Garnering:
100 riven ost

Gör sÄhÀr:
Börja med tomatsÄsen. Hacka lök och frÀs i olja tills den mjuknar. Pressa i vitlöken och stek med nÄgra sekunder utan att brÀnna den. HÀll i övriga ingredienser och lÄt puttra i ca 30 min med grytlocket pÄ glÀnt. Fyllningen: hacka lök och champinjonerna. Stek löken mjuk och tillsÀtt sedan champinjonerna och frÀs en stund till. Blanda med fÀrs, örterna och pressad vitlök, stek tills köttet fÄr fÀrg. Krydda med salt och peppar, stÀll Ät sidan och lÄt svalna. NÀr fyllningen svalnat blandar du i Àgget ordentligt.

LÀgg alla ingredienser till bechamelsÄsen, förutom osten, i en kastrull och koka upp under omrörning. NÀr sÄsen puttrat och tjocknat blandar du i osten, rör om tills den smÀlter. SÀra lasagneplattorna frÄn varandra och hÀll hett vatten över dem (ej kokhett), lÄt stÄ i ca 3-5 min sÄ de mjunkar och blir lÀttare att rulla. LÀgg ca 1,5 msk fyllning i en lasagneplatta och rulla frÄn kortsidan. HÀll tomatsÄsen i en mellanstor ungsform och stÀll cannellonin med skarven nedÄt i formen. HÀll över bechamelsÄsen och slutligen den rivna osten. TÀck formen vÀl med folie och baka mitt i ugnen pÄ 200°. NÀr det gÄtt ca 20-30 min tar du bort folien och bakar i ytterliagre 10 min. Ta ut och servera med en sallad.

Cannelloni

FacebookTwitter

Kommentera